Χρήσιμες Πληροφορίες

Κατά την επίσκεψη σας στο Τολό, οι επιλογές για διασκέδαση και εξορμήσεις είναι αμέτρητες. Σε πολύ κοντινούς προορισμούς θα βρείτε μερικά από τα μοναδικά αξιοθέατα:

 

  • Aρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
  • Ανάκτορο Μυκηνών
  • Αρχαία Νεμέα
  • Αρχαία Τίρυνθα
  • Δελφοί, ο ομφαλός της γης
  • Μυστράς
  • Ολυμπία

 

Το σημαντικότερο αξιοθέατο του χωριού είναι τα ερείπια της αρχαίας Ασίνης κοντά στο χωριό, λίγο έξω από το Τολό. Βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο-ακρωτήρι και μαρτυρά την αίγλη και τη δύναμη του βασιλείου της την εποχή του Τρωικού πολέμου. Ο επισκέπτης μπορεί να δει τα απομεινάρια προϊστορικών οικισμών και τμήματα των αρχαίων τειχών, ενώ έχουν ανασκαφεί και μυκηναϊκοί τάφοι. Η κατασκευή των σωζόμενων έως και σήμερα τειχών της Ακρόπολης πιθανολογείται ότι έγινε το 300 π.Χ από τον Βασιλιά της Μακεδονίας, Δημήτριο τον Πολιορκητή. Έχουν δύο εισόδους – πύλες. Η κύρια πύλη βρίσκεται βόρεια, ενώ η δευτερεύουσα ανατολικά. Τα τείχη δέχτηκαν επισκευή τόσο κατά την πρώιμη βυζαντινή περίοδο, όσο και κατά τη διάρκεια της Β Ενετοκρατίας, ενώ κατά την ιταλική κατοχή, έγιναν στην Ακρόπολη οχυρωματικές κατασκευές.

 

Αν ψάχνετε παραλία, σας έχουμε μερικές εξαιρετικές προτάσεις:

 

  • Παραλία Τολού εκτείνεται σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου ξεκινώντας από την οργανωμένη παραλία “ Ψιλή Αμμος” και τελειώνοντας στο μικρό γραφικό λιμάνι του χωριού όπου θα δείτε πάντα δεμένα τα ψαροκάικα και διάφορα εκδρομικά σκάφη. Η τοποθεσία της παραλίας και των υποδομών της συνδυάζει ιδανικά την δυνατότητα για μπάνιο, χαλάρωση στην αμμουδιά και την απόλαυση ενός καφέ, ποτού ή φαγητού πολύ κοντά στο κύμα, μιας και κατά μήκος της υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες, καφέ και μπαρ. Παράλληλα μπορείτε να βρείτε και διάφορα καταλύματα τα οποία προσφέρουν την απόλυτη θέα στον Αργολικό κόλπο με τα μπαλκόνια τους μια ανάσα από τη θάλασσα. Η θάλασσα είναι ρηχή κυρίως αμμώδης με λίγα σημεία με βότσαλα ιδανική για παιδιά με ζεστά και καθαρά νερά. Είναι άρτια εξοπλισμένη. Διαθέτει καφέ, εστιατόρια, ξαπλώστρες, ενοικιαζόμενες ομπρέλες, ντουζ. Παρέχονται επίσης όλες οι ανέσεις για μοντέρνα θαλάσσια σπορ, ενώ λειτουργεί και θαλάσσια παιδική χαρά. Κατά μήκος του δρόμου μπροστά από την παραλία υπάρχουν δωρεάν χώροι στάθμευσης.

 

  • Παραλία Καστράκι : Είναι μικρή σε μέγεθος με πετραδάκι και άμμο και βραχώδης στη δεξιά πλευρά της. Ο βυθός της είναι αμμώδης και τα νερά της πεντακάθαρα. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Τολό, δίπλα από τα ερείπια της Αρχαίας Ασίνης. Μπορείτε να προσεγγίσετε την παραλία με τα πόδια από το Τολό ή με δικό σας μεταφορικό μέσο.

 

  • Κορωνήσι, Ρόμβη και Δασκαλιό: Μαγευτικές είναι οι παραλίες των απέναντι από το Τολό τριών βραχονησίδων. Είναι ιδανικά για τους λάτρεις της απομόνωσης, καθώς προσφέρουν γραφικούς κολπίσκους, για κολύμπι και ψάρεμα.Μπορείτε να φτάσετε με βάρκα, θαλάσσιο ποδήλατο, κανό ή τζετ σκι και να απολαύσετε τις βουτιές σας το καλοκαίρι. Με τα καραβάκια που επισκέπτεται κάποιος τα τρία αυτά νησιά, μπορεί να ταξιδέψει και στις παραλίες Πλάκα και Κονδύλι, οι οποίες απέχουν από το Τολό 2 και 4 χλμ αντίστοιχα.

Χρήσιμες Πληροφορίες